Rehtoristo 2009-2015

Kaija Holli

Rehtori Kaija Holli

Taustaltani olen lääkäri ja ennen rehtorikauttani olen työskennellyt 10 vuotta lääketieteen laitoksella paitsi professorina, myös laitoksen johtajana suuren osan ajasta.

Rehtorina toivon avointa mielipiteiden vaihtoa ja keskustelua ajankohtaisista ja tulevista, yliopistoa ja meitä kaikkia koskevista aiheista. Toivon ja uskon, että yliopistossa löytyy entistä enemmän yhteisen tekemisen tahtoa ja riemua.

 

Pertti Haapala

Vararehtori Pertti Haapala

Olen syntynyt 1954 ja väitellyt TaY:ssa 1986. Suomen historian professoriksi tulin 1997. Tutkimusaiheeni on suomalainen yhteiskunta – ja sen paikka maailmanhistoriassa. Johdan Yhteiskunnan historian huippuyksikköä.

 

 

Harri Melin

Vararehtori Harri Melin

Olen kuusikymppinen atalalainen (kolme aikuista lasta ja kuusi lastenlasta). Työskentelen sosiologian professorina.

Valmistuin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta vuonna 1979, lisensiaatiksi 1989 ja tohtoriksi vuonna 1996. Nykymittapuiden mukaan olen opiskellut ihan liian kauan, mutta tuolloin ajateltiin tosin.

Olen työskennellyt Tampereen yliopistossa tutkijana vuodesta 1980. Viisi vuotta toimin sosiologian professorina Turun yliopistossa. Tampereen yliopistoon palasin elokuussa 2008.

Olen tutkinut suomalaisen yhteiskunnan muutosta. Tutkimukseni ovat käsitelleet mm. luokkarakennetta ja työelämää.