Ilon aiheita

Kyllä oli riemastuttavaa käydä vierailulla Normaalikoulussa. Rehtoraatti ja opettajat olivat järjestäneet meille erittäin informatiivisen ja osallistavan aamupäivän alkaen Muotialan päiväkodista ja ala-asteelta Nekalan koulun ala-asteelle ja edelleen yläasteelle ja lukioon. Opettajien innostus työstään näkyi myös lapsista. Kokemus kuvaamataidon, musiikin ja ranskan kielen opetuksesta, englantipainotteisesta luokasta ja lopuksi Business Norssin oppilaiden tapaaminen oli hykerryttävä kokemus. Usko tulevaisuuteen lisääntyi tällä reissulla.

Kun luokanopettajakoulutus viime kesänä konkreettisesti siirtyi Pääkampukselle, en uskaltanut kuvitellakaan, että kaikki sujuisi näin hyvin. Toiminnan siirtäminen ei ollut mikään pieni urakka niille, jotka siihen osallistuivat, mutta he ovat suoriutuneet siitä loistavasti ja tunnelma opettajien keskuudessa oli hyvä. Kaikki tuntuivat puhaltavan yhteen hiileen ja positiivisia asioita löytyi paljon. Arvostukseni näitä toimijoita kohtaan lisääntyi entisestään. Paitsi että he tekevät lasten kanssa äärettömään tärkeää työtä he tekevät sitä innostuneesti ja ovat valmiita kehittämään toimintaa kaikin tavoin. Toivottavaa onkin, että molemmin suuntainen yhteistyö kasvatustieteiden muiden toimijoiden kanssa saadaan aktiiviseksi, nyt kun toimijat ovat lähietäisyydellä. Opettajien toiveen parista polkupyörästä, joilla välimatkan voi sujuvasti taittaa, toteutan mielihyvin.

Hyvä yhteistyö kaupungin kanssa on ollut oleellinen osa onnistunutta muutosta. Ja Business-luokkalaisten kanssa keskustelu osoitti, että he opettajiensa kanssa ovat saaneet elinkeinoelämän ja yritysmaailman toimijat aktiivisesti mukaan. Nuorten innostus oli käsinkosketeltavaa. Normaalikoulu on tärkeä osa yliopistoamme ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden harjoitteluun opettajaksi aikoville opiskeleville.  Täältä alkavat kasvaa ne tavoittelemamme maailmaa ymmärtävät maailman muuttajat.

Kaija Holli
rehtori